• Сподели на:

Истражување: Леваците се подобри во кревет

___

Животот на леваците некогаш може да биде многу комплициран, а секодневното снаоѓање во светот подреден првенствено на деснаците не е секогаш едноставен. Меѓутоа, они во еден сегмент ги победуваат деснаците, а тоа е сексот.

Според новото изтражување, леваците се во  71 отсто од случаите задоволни од сексот, за разлика од деснаците. Изтражувањето е направено на 10 000 испитаници од кои дури 86 отсто леваци се изјасниле дека се задоволни од својот сексуален живот.

Научниците уште немаат одговор зошто леваците се позадоволни од сексот, но сметаат дека одговорот се крие во тоа што тие се повеќе имагинативни. И додека светот е подреден на деснаците, леваците се принудени да усовршуваат други вештини.


Оставете коментар

___