• Сподели на:

Чудно или не: 5 фетиши кои мажите ги обожаваат

___

Постојат многу работи кои предизвикуваат сексуална возбуденост, а кои ви се чинат чудни. Ако сте загрижени дека вашиот фетиш е премногу необичен и непријатно ви е да му го признаете на својот партнер, не грижете се – не сте единствени.

 

1. Анилилагнија

Веројатно никогаш не сте го ни слушнале овој збор. Анилилагнија е всушност чувство на привлечност кон постари жени. Постојат многу мажи кои сметаат дека постарите жени се привлечни и кои повеќе би сакале да бидат со постара отколку со помлада жена. Има нешто сексипилно во тоа искуство и став, зарем не?

 

2. Воајеризам

Уверени сме дека овој фетиш донекаде го имаат сите, но не сакаат да го признаат тоа. Воајеризмот може да се смета и како сексуална напнатост која личноста ја чувствува додека гледа голи тела или дргуи луѓе додека водат љубов. Кога никој не би бил барем делимично воајер, дали би постоела порнографијата?

 

3. Садизам

Садизмот не е само камшикување или некој сличен облик на физичко насилство во сексот; гребкање и грицкање можат да бидат благ садистички облик на однесување кое предизвикува сексуално задоволство.

 

4. Фетиш за брадавици

Дали некогаш сте размислувале за женските брадавици како фетиш? За просторот околу брадавицата и стомакот? Да, тоа е фетиш и возбудува многу мажи.

 

5. Пиктофилија

Кога сите жени би го знаеле и би го разбирале овој фетиш, сите мажи на свеот би биле пресреќни. Мажите се исклучително визуелни суштества и ова е најдобар начин тоа да се објасни. Овој чест фетиш е всушност опис на нечии фасцинации преку порнографски слики. Повеќето мажи овох фетиш го задржуваат за себе, но кога би можеле тоа да го споделат со своите партнерки, би биле најсреќните мажи на светот.


Оставете коментар

___