Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Совети за Секс и Врска

7 интересни факти за женскaта мастурбација

Темата за женската мастурбација е вечно табу. Сепак, повеќето студии покажуваат дека жените мастурбираат во просек барем еднаш во неделата, без оглед на раса, возраст и сексуална ориентација. Во едно истражување учествувале 20 жени кои откриле седум интересни факти за мастурбацијата.

Многу жени сакаат сами да се погрижат за своето задоволство.

  1. Сите жени мастурбираат

Сите 20 жени кои учествувале во истражувањето изјавиле дека мастурбираат најмалку еднаш во неделата, а некои изјавиле дека тоа го прават барем еднаш во денот.

  1. Жените користат “играчки”

Дури 18 од 20 жени изјавиле дека користеле секси играчки, сами или со партнерот.

  1. Секоја жена има различен пристап

Поголемиот дел од учесничките изјавиле дека жените се задоволуваат со секс играчки или со прсти, но откриле и дека повекето жени се фокусираат на клиторична стимулација.

Значи, не постои “нормален” начин за тоа, важно е само да го правите она што ви одговара.

  1. Понекогаш е тешко да дојдете до оргазам

Иако жените генерално не признаваат дека мастурбираат, многу велат дека не им е секогаш лесно да достигнат оргазам и дека тоа може да биде многу фрустрирачки, особено ако не можат тоа да го постигнат со партнерот.

  1. Некои жени и понатаму мислат дека тоа го прават само мажите

Неколку жени кои учествувале во оваа студија изјавиле дека мажите се склони кон мастурбација-или дека сметаат дека тие тоа го прават почесто. Некои изјавиле дека почесто тоа го правеле пред своите партнери, отколку сами пред себе.

  1. Тоа не мора да биде ништо помпезно

Многу жени велат дека мастурбацијата е целосно тивка работа која ги лишува од стрес и овозможува да се релаксираат. Дури и една од испитаниците изјавила дека мастурбацијата може да се спореди со четкање заби, таа е толку нормално и вообичаено во животот.

  1. Мастурбацијата го подобрува расположението

Жените обично мастурбираат да го истражат своето тело и да му се доближат. Исто така, мастурбацијата носи чувство на радост и задоволство, а може и да биде многу забавен начин за намалување на стресот.

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...