• Сподели на:

3 пози во сексот кои ќе ве подмладат

___

Истражување спроведено во болницата Ројал Единбург покажало дека луѓето кои воделе љубов барем четири пати неделно изгледаат и до 10 години помладо од оние кои немаа редовни односи.

Како сексот влијае на младоликоста?

Сексот спраѓа во аеробни вежби, што значи ја потикнува циркулацијата и го јакне имуниот систем. Го ослбодува стресот кој предизвикува рано стареење. Поради активниот сексуален живот повеќе се смееме, се осеќаме подобро и имаме повеќе самодоверба, а познато е дека насмеаните луѓе изгледаат помладо од оние кои не се смеат.

Резултатите носат и три пози кои се најдобри за подмладување:

1. Мисионерска поза

misionarska

2. Лотос поза

lotos

3. Поза во која жената ги држи нозете на рамената на партнерот

ramena


Оставете коментар

___