• Сподели на:

Ретка врста на дечковци кои треба да ги чувате

___

Нашата најголема грешка е што не знаеме да ги препознаеме на самиот почеток. Секој маж има потенцијал да биде вистински магионичар, само кога тој сака. Тоа не е некоја осоена мудрост и тие не се ретки. Магијата е секојдневна и секаде е достапна. Ние мораме да ја препознаеме и да и се препуштиме.

Кај љубовникот веќе малку повеќе барана ситуација. Тоа се тие кои навистина знаат да како да ги сакаат жените, без разлика дали е со килограм повеќе, со пуштена несредена коса и без разлика за сите неважни работи со кои често се (непотребно) оптеретени.

Тие точно знаат што да кажат и направат и тогаш ние се чувствуваме како најпривлечни и најубави на светот. Но, да не дојде до забуна, тие одвреме навреме немаат идеја околу врската, а често не се ниту пак слободни. Но доколку е тој прав љубовник, тоа и не е првата работа која ќе ја дознаеме, дури најчесто и последно го дознаваме, па на крајот паѓља во водасекоја наша надеж дека сме го нашле и дека ќе го задржиме.. Од друга страна, додека трае, не е само добро туку е – најдобро.

Добар – подобар – најдобар е права реткост и драгоценост. Нашата најголема грешка е што не знаеме да го препознаеме на самиот почеток, туку дури на крајот кога веќе сме го изгубиле, затоа памет во глава!

Кога ќе го препознаете дека е некој добар, па следи неизбежно споредување со други дечковци, па да се докаже дека е подобар од другите, знајте дека веројатно за вас ќе биде и најдобар. Чувајте ги и не им давајте да си одат! Бидејки ако си отидат, тоа е веќе некој синдром како Халеевата комета…


Оставете коментар

___