• Сподели на:

Пред 63 години се обврзаа на вечна љубов – еве што им се случи

___

Боб и Барбара Петис  на нивната венчавка си ветија еден на друг дека ќе се сакаат се додека смртта не ги раздвои. Ветувањето го дале на 1. септември 1951. година кое никогаш го немаат прекршено. Биле во брак 63 години и починале во ист ден.

Барбара починала на 30. јуни во Оклахома, на 82 години додека била во дом за стари, бидејќи со години се бори со здравствени проблеми.

Боб (85) починал истиот ден, во 8 часот навечер, во болницата каде што се лечел од воспаление на плуќата.

Нивниот син не бил воопшто изненаден кога сватил дека и двајцата родители починале во ист ден.

                – Не верувам во случајности. Не и му кажав на тато дека мама починала. Сепак, сигурен сум дека он знаеше

                – Кажува нивниот син Клеј

И двајцата беа учители, а Клеј кажува дека имале обичен живот , но живот кои бил исполнет и ефективен.

               –  Не се карале меѓусебе, нивниот глас и по начинот на кои се гледале, можело да се заклучи колку се сакаат – кажува Клеј.

Дека животот им бил повеќе од исполнет кажува и тоа дека имале три деца, 11 внучиња и пет правнуци.


Оставете коментар

___