• Сподели на:

Однесувањето по сексот ви кажува што тој сака од врската

___

Ако после сексот сакаш да се мазиш, одма да заспиеш, да одиш под туш или до фрижидер, тоа многу зборува за тебе, отркива едно истражување спроведено на Универзитетот  Мичиген.

Ако партнерот заспие веднаш по сексот, тоа не значи деке не сте му важна. Но, ако тоа се случува често, тоа е јасен знал дека тој не е многу вклучен во врската и дека постои причина зошто е отсутен, заклучено е во текот на истражувањето.

Испитувачите заклучиле дека времето по сексот е подеднакво важно како и самиот секс. Во истражувањето учествувале 456 студенти, а откриено е дека и за жените станало сосем вообичаено први да тонат во сон по сексот. Меѓутоа, откриено е дека партнерот кој тоа го прави последен, има изразена желба за поврзување и комуникација.

По сексот, нашите тела се полни со хормони и ендрофин, поради кои се осеќаме полни љубов и поврзани со партнерот. Природно е таквото чувство да сакаме да го поделиме со партнерот во тој момент. Ако партнерот заспие одма по сексот, тоа не значи дека му е сеедно. Но, ако то се случува често, тоа е јасен знак дека не е многу вклучен во врската и дека постои причина поради која е отсутен, објаснуваат истражувачите.

posle se.. KSA 1

Било каква актовност по сексот, која не вклучува паѓање во длабок сон, ќе допринесе за зацврстување на вашата врска. Посебно разговорот и мазењето. Но и заедничкото гледање телевизија ќе има попозитивен ефект од моменталното паѓање во сон.


Оставете коментар

___