• Сподели на:

Levi’s и Google работат на паметна облека

___

Кога модата и технологијата ќе се здружат!

Познатите брендови Levi’s и Google моментално работат на иновативна технологија за изработка на облека во која на еден начин ќе бидат вградени микроурери, па затоа јакните, маиците па дури и долната облека ќе се претворат во преносни електронски уреди.

Интересниот и потполно иновативниот проект кој е наречен “Project Jacquard”, би требало да резултира со интерактивни иновативни производи кои ќе се базираат на технологијата која е користена за изработка на часовниците Apple и паметните очила. Водечките влакна кои Google ќе ги развива во соработка со една јапонска компанија, ќе можат да се вкаат во која било врста на ткаенина и тоа без преголеми модификации на ткаечкиот строј, најавуваат од Google.

Повеќе за ова дознајте во видеото.


Оставете коментар

___