• Сподели на:

Компјутерски дисплеј кој дозволува да го допрете вистинскиот свет

___

Замислете го ова. Ајпадот стои на масата додека познато лице во 2D има слика од видео јавување на екранот, рамниот дисплеј го покажува горниот дел . Но под тој дисплеј има раце кој на еден начин излегуваат од екранот во вистинскиот свет и движат топче, кое се пренесува од дигитално-направена рака.

Епа тоа и го направија. Овој дизајн е на inform Dynamic Shape Display: мала рамнина покриена со минијатурни бели квадрати кои се издигнуваат како кули, да го свртат дигиталниот предмет со физичка сила. Се користи со 3D сензор како Мајкросовиот Кинект. Може да ја опфати физичкото појавување и да го произведе истото движење во реалниот свет. Како изгледа тоа проследете и самите во следното видео.

https://youtube.com/devicesupport


Оставете коментар

___