Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

ЛАЈФСТАЈЛ

Кои се почесто зависни од порнографија?

Овие истражувања покажале дека верниците помалку користат (или така тврдат) порнографија, а оние кои биле изложени на тоа го правеле во иста мера како и атеистите. Верниците изразувале негодување поради неморалот на порнографијата и често самите себе се нарекле зависници.

Многу луѓе денес се идентификуваат како зависници од порнографија,изјавил Џошуа психолог о научник од Универзитетот во Кливленд на неодамнешното собирање на американските психолози.

Зашто некој воопшто би се нарекол зависник од секс? Поради религијата.

Зависноста од порнографија е прилично недефинирана, бидејки не постои службена дијагноза. Научниците спровеле две истражувања да утврдат дали постои врска помеѓу религиските верувања и перцепцијата на зависности од секс.

Исто така се испитувало дали испитаниците кои се верници, колку им е важна верата, во колкава мера можеле да ја контролираат употребата на порнографијата, колку далеку биле спремни да одат за да дојдат до порнографија и што мислат за неа од морален аспект.

Од фактот кои произлегол, верниците чувствуваат повеќе зависност за порнографија, ја користат исто колку и неверниците. Тие веројатно се чувствуваат како зависници само затоа што е во суштина осудување.

 

Advertisement
Advertisement

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...