• Сподели на:

Како да се спакувате во куферот, а да не изгужвате ништо

___

Пакувањето за многу претставува прав кошмар. Прво треба да направите добар стратешки план и на ефикасен начин лесно да го спакувате целиот багаж кој на одмор ќе ви изгледа како да е штотуку испеглан.

Прво и основно, се извадете на кревет. Наредете ги сите работи на креветот и со списокот кој што сте го составиле ќе сместите работите кои ќе ги носите. Она што навистина ви треба ќе го одвоите, а она што ќе го добиете таму каде што ќе одите (фен, пешкири и сл) оставете го, но претходно распрашајте се што би добиле таму каде што ќе одите.

Најтешките работи најдолу. Секако, а каде најдолу? Пред почетокот размислете како ќе ви стои куферот, во зависност од превозното средство. На дното спакувајте ги работите како книга, крема, рачната аптека и секако – чевлите.

Следно е гардеробата. До сека се покажало како најдобар модел “слој по слој”. Панталоните ставете ги на една страна, а ногавиците оставете ги да висат. Следниот пар ставете го обратно од претходниот. Долгите фустани и хаљини сместете ги на ист начин. На ред се потоа маиците и дуксерите. Откако ќе ги ставете и нив, преклопете ги ногавиците од панталоните и деловите од фустаните кои виста и – нема да се изгужваат.

Уште што недостасува? Јакните, кратки фустанчиња, шорцеви и слично. Меѓупросторот пополнете го се летните работи. Работите кои имаат можност да протечат (крема за сончање, лосион, парфем, ацетон) спакувајте ги во пластични дупли ќеси, за секој случај.

Кога ќе завршите, проверете го списокот, затворете го куферот, врзете го ременот и – среќен пат!


Оставете коментар

___