• Сподели на:

Дали би носеле ваков долна облека?

___

Некогаш на сите им е потребна лекција од биологија, а овој веш би можел многу да ве научи за вагината…

Еленор Хасвел е девојка која има мисија, а тоа е да им го сврти вниманието на жените да обратат внимание на сопственото тело. А можете да замислите подобар начин за тоа од анатомските прецизни гаќички?

Дали би носеле ваков долна облека2

Ако тоа не е доволно, тука е и градникот во ист тон.

Дали би носеле ваков долна облека3

–          Зошто се плашите од сопствената анатомија – е пораката која ја праќа оваа осумнаесет годишна девојка.

Сепак, пред да добиете идеја за тоа да организирате час по анатомија со својот сакан, мораме да напоменеме дека дизајнот на Еленор не е на продажба. Всушност, овој веш е дел од големиот проект кој се занимава со начинот на кој го гледаме човечкото тело, физичките несигурности и насилството во фамилијата.


Оставете коментар

___