• Сподели на:

3 јасни показатели дека си опседната со Instagram

___

Почнуваш најнапред да ги реализираш работите од твојата to-do листа или прво ги сликаш документите на маса и ги објавуваш на Instagram? • Ако гледањето слики на Instagram е замена за дружбата со пријателите, тоа е јасен показател дека нешто не е во ред.

ГО ОБОЖАВАМЕ Instagram, ама некои луѓе тоа го сфаќаат преозбилно.

Освен Ким Кардашијан, има и обични смртници кои можеме да ги ставиме во групата зависници од Instagram. Постојат 3 јасни показатели дека забавата ја преминала границата и преминала во опседнатост.

1. Работа

Во понеделник наутро… Почнуваш да ги реализираш работите од твојата to-do листа или прво ги сликаш документите на маса и ги објавуваш на Instagram, со наслов од типот на “#одвајчекамвикенд”? Ако припаѓаш на оваа вторава групација, направи пауза и размисли да се одмориш на кратко од социјалните мрежи. Или тие од тебе.

2. Забава

Ако гледањето туѓи слики на Instagram е замена за кафе со пријателите и останат тип на дружење, тоа е јасен показател дека нешто не е во ред. Примарната улога на социјалните медиуми за тебе е да ја ти убијат досадата. Или се чувствуваш лошо во своја кожа, заради тоа што мислиш дека другите имаат подобар живот и се поинтересни од тебе. Но, факт е дека никогаш не ја знаете вистинската приказна која стои зад совршените слики.

3. Излегување

Ако си една од оние која баш на секое излегување мораш да објавиш фотографија за да им ја покажеш на твоите виртуелни пријатели, зависна си! Уште полошо е ако одвај чекаш да дојдеш дома за да можеш на мира да ги разгледаш сите слики за да ги објавиш или ако колаж од фотографиите правиш уште истата вечер за да што поскоро се најдат на твојот профил.


Оставете коментар

___