• Сподели на:

Зачинето пилешко со авокадо

___

Импресионирајте ги пријателите со овој освежувачки рецепт кој не е тежок за подготовка.

Потребни состојки:

1 лажичка сол

¼ лажичка црн бибер

¼ лажичка црвен пипер

4 пилешки гради без коски

2 лажички маслиново масло

1 црвен кромид

2 лажички лимонов сок

1 авокадо, мало

Се зачинува по вкус

Начин на приготвување:

  1. Измешајте 1 лажичка сол, ¼ лажичка црн пипер и црвениот пипер во мал сад, со тоа премачкајте ги еднакво сите 4 пилешки гради.
  2. Загрејте го маслиновото масло во тава на слаб огин, гответе го пилешкото на загреаното масло  се додека не добие розева боја во центарот , 5 до 7 минути од секоја страна.
  3. Измешајте го кромидот и авокадото во сад ситно сецкани и прелејте ги со сокот од лимон, зачинете со сол и црн бибер по желба.  Ставете ја смесата врз пилешките гради и сервирајте.

Оставете коментар

___