Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Пилешко со артичоки и шпагети

Пилешко со артичоки и шпагети

Вкупно време за подготовка: 25 минути / Порции: 4

  • Сол и црн бибер
  • 1/4 чаша брашно
  • 8 тенки котлети пилешко (вкупно околу 700 гр.)
  • 2 лажици маслиново масло
  • 1 чаша пилешки бујон
  • 200 гр.Артичоки спакувани во вода, да се исплакнат и исцедат
  • 2 лажици путер
  • 2 лажици копар
  • Шпагети
  • 1/2 чаша свеж магдонос

Чекор 1

Во големо тенџере зовријте солена вода. Истовремено ставете брашно во плитка чинија и посипете со сол и бибер. Пилешките котлети валкајте ги во брашното. Во голема тава, загрејте 1 лажица масло на средна-висока температура. Додавајте ги пилешки котлети во серии, додавајќи масло колку што е потребно, додека не станат златни, 1-3 минути по страна.

Чекор 2

Додадете ја супата во тавчето, до вриење и варете додека не се намали за половина. Додадете ги артичокот, копарот и соковите од пилешкото кои се одвоија во претходната постапка. Варете до вриење. Отстранете ја тавата од топлина. Додадете го путерот и покријте за да се задржи топло.

Чекор 3

Додадете ги тестенините во солената вода што врие. Гответе до Ал денте; па исцедете. Служете го пилешкото со сосот над тестенините, посипани со свеж магдонос.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement