• Сподели на:

Медитерански Сендвич

___

СОСТОЈКИ

  • Салата од маслинки
  • 2 парчиња рамен леб, преполовен по должина
  • 4 парчиња мортадела
  • 2 парчиња топло месо(по вкус)
  • 2 парчиња салама
  • 4 парчиња сирење
  • 200 гр. рукола, по можност дивa
  • 1 лажица ладно цедено маслиново масло
  • 1 лажичка свежо исцеден сок од лимон
  • Сол

ЧЕКОР 1

Загрејте ги лебчињата на висока температура. Посипете ги со маслиново масло од надворешната страна.

ЧЕКОР 2

На една половина од секоја кришка леб, ставете парче мортадела, парче салама, слој од салатата со маслинки и тенко парче  сирење. Во втората половина од лебчето додадете го топлото месо и сирењето. Преклопете и држете додека не се загрее, околу  4-5 минути.

ЧЕКОР 3

Во меѓувреме, ставете рукола во среден сад. Посипете со маслиново масло, сок од лимон и сол.

ЧЕКОР 4

Топлиот сендвич послужете го веднаш со салатата од рукола.


Оставете коментар

___