Состојки:
-1 кг свинско каре без коска
-100 гр. сланина
-100 гр. листови од сланина
-4 кисели краставички
-100 гр. кашкавал
-1 црвена пиперка
-1 жолта пиперка
-4 шери домати
-3 дл. масло
-мешан зачин
Подготовка:
1.Свинското каре исечете го на 16 еднакви тенки шницли, секоја шницла зачинете ја по вкус.
2.Сланината и црвената пиперка исечете ги на коцки, краставичките и кашкавалот на ленти.
3.На секоја шницла ставете по една лента краставица, кашкавал и сланина. Страните на шницлата преклопети ги кон внатре, замотајте ја и обвиткајте ја со сланина. Готовите ролнички набодете ги на стапче за ражничи. Помеѓу секоја ролничка ставете по една коцка од жолтата пиперка, а на врвот на стапчето декорирајте со шери домат.
4.На тефлонска тава загрејте масло, па ставете ги ражничите да се испечат од двете страни.

You must be logged in to post a comment Login