Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

совети

Зошто ви е потребен одмор?

Се чини дека вработените луѓе не одат по одмор онолку колку што е потребно, а и голем дел не ги ни користат законските слободни денови.

 Се почесто дури и кога одиме на годишен одмор ја носиме работата со себе, така што наместо вистински одмор пробуваме да решиме заостанати работни проблеми.

Поради што нас сепак ни треба целосен одмор од работата?

– Одморот продуцира креативност 

Добар одмор ќе ви помогне да се поврзете самите со себе, повторно да се активирате во откривање на работите што ви одговараат, и да ја вратите желбата за нови предизвици.

 – Одморот ќе го спречи слом

Вработените кои редовно се опуштаат и одат на одмор се соочуваат со помал ризик од слом, подобро се справуваат со секојдневните обврски и полесно се контролираат.

 – Одморот ќе го зачува вашето здравје

 Редовно морате да издвоите време за полнење на батериите. На тој начин ќе го смалите уморот и стресот, и ќе ја вратите  мотивираноста.

 – Одморот ќе ви ја зацврсти врската

Ако издвоите малку време за уживање со личноста што ја сакате ќе ја зацврстите поврзаноста, што покасно кога ќе се најдете во тешки ситуации ќе ви биде од голема корист, затоа што таа личност ќе биде спремна да ви пружи потпора.

 Секако неможе секој да земе одмот кога ќе посака, но немора да одите предалеку, доволно се неколку дена или еден мал излет за да го осетите позитивниот исход од нив.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement