• Сподели на:

Верувате ли во себе?

___

ога се подготвувате за судбоносното интервју во компанија каде сакате да работите, што е она што ви поминува низ главата? Размислувате ли за фактот дека сте одлично подготвени и дека интервјуто ќе помине одлични?

Или се плашите дека нешто ќе зафркнете?

 Пред важна презентација, дали го визуелизирате резултатот или пак размислувате за плановите кои ќе ви пропаднат ако се сруши се’.

Што е најважно: Дали верувате во себе?

Ако веќе немате доволно самодоверба, барем предвидете си го успехот. Очекувате другите да веруваат во вас, а вие и самите не верувате во себе.

Добрата подготовка е голем дел од самодовербата. Не можете само да се потпрете на среќата.

За да се покажете во најдобро светло потребно е да сте добро подготвени, искрени и полни себе. Позитивното размислување секогаш носи добри резултати.

Верувањето во себе не ви го гарантира посакуваниот резултат, но и тоа како ќе ви ги зголеми шансите за успех.


Оставете коментар

___