Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

совети

Скршете го мразот во комуникацијата со шефот

Старата работа, а нов шеф? Тоа подразбира и нови правила за игра…

Очекувајте промени

Новите шефови воглавно со себе носат нов сет на очекувања и приоритети. Затоа покажете ја својата отвореност кон промените. Проучете каков е пристапот кон работата на новото раководство, за да можете на најдобар можен начин да одговорите на барањата. Наједноставно е да разговарате со шефот и директно да дознаете што се очекува од вас.

Дајте поддршка 

Со оглед на вашето досегашно искуство, вие можете да бидете важна алка во работните планови на новиот шеф. Поддржете ги неговите/нејзините идеи и акции, обезбедувајќи дополнителни информации и идеи за новите проекти. Некои луѓе не го прифаќаат фактот дека дел од нивната работа е и тоа да шефот се претстави во најдобро можно светло. Треба да се има на ум дека никој нема да има ќар доколку “главата” на организацијата делува како губитник.

Докажете се веднаш

Фокусирајте се на брз успех и постигнување резултати. Овие “победи” се всушност темели на кои ќе го градите кредибилитетот кај новиот шеф. Оној момент кога неговата/нејзината доверба биде утврдена, на добар пат сте да постигнете успех каков што посакувате.

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...