Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

совети

Работи кои вашиот шеф (не) ги сака

Ако вашиот шеф ја предложи „најдобрата идеја“, а тоа во вашата глава не звучи толку добро, би било во ред да го изнесете своето мислење. Постојат моменти кога баш тие совети ќе бидат многу ценети.

  1. Вашиот шеф сака умилкување

Реалност? Не, не сака. Ако твојот шеф ја даде „најдобрата идеја“, која тебе не ти звучи така во ред, изнесете го своето мислење. Сепак на тактичен начин. Не е лесно да се изнесе тоа но со време ќе се цени фактот дека некој те спасил или пробал да те спаси од неуспех или бар срамота од другите. Можеби вашето спротиставување ќе ја унапреди самата идеја. Но сепак мислењето мора да биде во 4 очи и не пред другите колеги.

  1. Твојот шеф не сака да биде прашан за совет

Реалност? Не се важи ако ова е влагување во неговата канцеларија секој пат кога ќе се расипе принтерот но има моменти кога вашиот шеф ќе цени кога барате совет од него. Ќе му покажете дека се почитува неговото мислење и се трудите да ги решите проблемите.

  1. Твојот шеф сака да седиш и чекаш унапредување

Добрите работи доаѓаат кај тие што стрпливо чекаат? Подобро е да се залужи и напорно да се работи за своето унапредување. Да се споделат храбро со вашиот шеф своите замисли за иднината за вашата кариера, да покажете дека сте сигурни и способни. Кога вашиот шеф знае што сакате и сакате за тоа да се потрудитеповеќе ќе ве зема во предвид за нови проекти.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement