Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

совети

Промена на кариерата после 40-та година

Иако често се мисли дека после 40-та година е тешко да се промени кариерата, без разлика што мислите за моменталната работа, тоа не е невозможно. Треба да се сконцентрирате на своите предности и на вашето искуство што сте го собрале. Сеуште ви претстојат дваесетина години работа, така да ако не сте задоволни со она што го работите или пак ви здосадило, размислете за своите други способности.
2
Здравство
Можеби неможете повеќе да станете доктор, но постојат многу други можности како негувателка, испомош, масажерка. Долгиот животен век, во стресен и напорен живот, отвара голем број работни места во здравството. Грижата за другите, искуството и годините на овие позиции ќе ви представуваат предност.
3
Финансиско советување
Се повеќе луѓе а и фирми имаат потреба од финансиски советници. Тоа не е ни чудно ако ги земете во предвид многуте можности кој на луѓето им се на располагање, како што се разни минуси, кредити, картички и разни видови на штедење. Ако имате искуство или образование во подрачјето на економијата и финансиите, ова може да биде интересна работа за вас. Искуството и годините и во овој случај се предност.
Young teacher
Подучување
Вработените кои со текот на времето го усовршиле своето знаење и имаат многу искуство се барани како предавачи на многу семинари, конференции и разни приватни училишта.  Не треба да се занемари ниту се поприсутното учење од интернет. Концептот на учење во текот на целиот живот ви отвара нови работни места посебно ако имате доволно искуство.
5
Човечки ресурси
Ако имате искуство во водење на тим, или сте биле менаџер, со искуството од управување со луѓе можете да помогнете во избот на адекватни работници.
6
Обноблив извор на енергија
Можностите во ова подрачје се разни иако ова подрачје сеуште се развива и унапредува. Ако имате билокакви преференции према обновливи извори на енергија, во ова подрачје можете да се унапредувате и да го развивате во наредните десетина години.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement