Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

совети

Непријатните колеги имаат поголеми шанси за унапредување

Понекогаш популарноста на работното место може да ве чини понатамошно унапредување.

 

Едно истражување на два американски универзитети покажало дека и мажите и жените, кои на работно место се оценети како „непријатни“, имаат поголеми плати и поголема можност за унапредување или брзо наоѓање нова работа.

 

Таквите луѓе се ценети од страна на нивните претпоставени бидејќи се подобри преговарачи и не попуштаат толку лесно. Во превод, додека вие молчите, со главата меѓу купиштата хартија и чекате награда за својата напорна работа, оние кои јасно истакнуваат што сакаат, тоа и го добиваат.

 

Тоа никако не значи дека треба да бидете агресивни, бидејќи ни на тој неачин нема да добиете унапредување. Еве јапричината зошто не треба секогаш и на сите да им бидете на услуга.

 

„Фините и пристојните луѓе често биваат искористени од страна на другите колеги, бидејќи работат и работи кои не би требало, само за да им се допаднат на другите. Токму така, тие не прават добро ниту за себе ниту за компанијата“ откриле научниците.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...