Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

совети

Непријатните колеги имаат поголеми шанси за напредување

Истражувањето на два американски универзитети покажало дека и мажите и жените, кои на работата се оценуваат како “непријатни”, имаат поголеми плати и повеќе можности за унапредување или побрзо наоѓање на нова работа.

Таквите луѓе се ценети кај своите надредени, бидејќи се подобри преговарачи и не попуштаат така лесно. Во превод, додека вие ќутите, со главата меѓу работа и чекате награда за напорниот труд, оние кои истакнуваат што сакаат, тоа и го добиваат.

Тоа никако не значи дека треба да бидете агресивни, бидејќи ни така нема да бидете унапредени. Еве зашто не треба да сте сегокаш и на сите на услуга.

Фините и пристојни луѓе, често се искористувани од страна на останатите колеги, бидејќи работат и работи кои не би требало, само да им се допаднат на другите. Со тоа не прават добро ни на себе ни на фирмата.

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...