• Сподели на:

Најбогатите жени ги откриваат тајните на својот успех

___

Славата и вртоглавиот успех се резервирани само за најхрабрите. А некои од најдобро платените и најуспешни жени на светот откриваат што мислат која е нивната тајна.

Sochi Olympics Opening Ceremony

Секогаш биди верна спрема себе и она што си

Ова го мисли Индра Нији, извршна директнорка во Пепси, родена Индијка и најадобро платена претседателка (CEO). Оваа успешна жена сеуште доаѓа на состанок во сарија, а и со задоволство ги облака за корпоративни настани.

Твоето име е твој бренд, чувај го со животот

Според оваа изрека се води Рејчел Реј, најдобро платена шефица, која своето име го става само на она што самата го дизајнира

Не трошете енергија на оние кои не ве сакаат

“Не очекувам дека секој ќе го сака она што јас го правам”, кажува Бијонсе.

Бидете сигурно дека вашиот сопруг целосно ве подружува

Ќе се вратев од состанок и ќе се извинев што каснам, а мојот сопруг само ќе ги превртеше очите. Многу подобар си најдов вториот пат”, кажува Сели Кравчек од Волстрит.

Позиционирајте се таму каде што сакате да бидете

“Кога размислував за тенисот и тренирав, никогаш не сум кажала дека сакам да бидам друга. Секогаш кажував дека сакам да бидам број еден”, кажува Марија Шарапова.


Оставете коментар

___