Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

совети

Кои се поефикасни лидери – мажите или жените?

Неодамнешно истражување кое е спроведено во Америка имало за цел да испита ставовите на 6.500 луѓе околу политичките и корпоративните лидери.

Интересно е дека поголемиот дел од испитаниците сметале дека жените во својата професија се многу поефикасни од мажите и одговориле во кои 14 особини се подобри.

Иако мажите во поголемиот дел секогаш се снаоѓаат на водечките позиции, но тие можат да ја изгубат довербата во модерното време, бидејки женскиот модел на лидер и комуникација влива многу повеќе доверба.

Од 6.500 испитаници само 22 проценти сметале дека нивните политички и работни лидери се ефикасни. Тоа е малку, кога ќе се земе во обзир дека 80 проценти од случаевите мажите се на водечки позиции.

Ова им оди на жените во корист, па така може да се очекува пораст на женски лидери во иднина.

Сепак, кога испитаниците биле прашувани дали низ времето би имале брзи проимени и задачи дали да ги водат жена или маж. 54 проценти одговориле во корист на мажите, а само 46 во корист на жената.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...