• Сподели на:

Ако сте атрактивни не ставајте фотографија заедно со вашата биографија

___

Се пријавувате за работа и на вашиот иден работодавец му ја праќате вашата биографија. Пред да приложите фотографија заедно со вашата биографија, застанете и запрашајте се колку сте атрактивни.

Кандидатите за работа во главно ги бираат жени, па така, ако видат дека се пријавила млада, атрактивна девојка, веројатно нема ни да ја повикаат на разговор, а не пак да ја одберат за работното место за кое аплицирала, само поради љубомора.

Меѓутоа, ако маж ги бира кандидатите за работа, најверојатно ќе избере атрактивна жена.

Според тоа, следниот пат кога ќе праќате биографија изостанете ја фотографијата, па дури на разговорот прво нека ги видат вашите квалитети, а тек потоа изгледот.


Оставете коментар

___