• Сподели на:

10 причини да дадете отказ

___

Денови, месеци а некои можеби и години ги мачи прашањето дали да останат на постоечкото работно место или да продолжат напред. За да се одлучите и да донесете конечна одлука, еве десет причини кој можат да ви дадат одговор на прашањето дали таа работа е вистинската за вас.

1. Го имате тоа чуство на пропас и тешко ви е секое утро кога одите на работа.

2. Вложувате многу енергија во работата, но не гледате напредок каков што сакате.

3. Не вложувате многу енергија во работата, бидејќи во спротивно ќе сакате да си ја искубете косата.

4. Вашата пауза за ручек е помината така што им досадувате на колегите и се жалите колку уствари го мрзите тоа што го правите на таа позиција.

5. Вашиот надреден ве мрзи од непозната причина.

6. На исто место сте со години без никакво напредување или покачување.

7. Не сте го добиле она што ви е ветено.

8. Сте имале интимен однос со колега кој лошо завршил.

9. Заработувате иста сума на пари како и кога сте почнале да работите. Пред пет години!

10. Едноставно се нашле подобра понуда.


Оставете коментар

___