Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____избери боја

Три модерни плетенки кои можете сами да ги направите

Плетенката е една од најстарите фризури кои доаѓаат во милион варијанти и може да ја носат и стари и млади. Но, како се менуваат трендовите така и овој начин на обликување добива нови и интересни форми. Дали сакате да ја пробате безвременската фризура совршена за преку ден и навечер.

 

Класична плетенка

Поделете ја косата во три дела – прамен А, B и C.

-Прамен А префрлете го преку праменот В.

-Праменот С префрлете го преку праменот А.

-Праменот Б префрлете го преку праменот С.

-Постапката повторете ја се додека не ја направите плетенката, а крајот заврзете го со ластик за коса.

 

Обратна плетенка

Косата врзете ја во ниско опавче.

-Опавчето поделете го на два дела.

-Од левата половина од косата издвојте тенок прамен префрлете го и спојте го со десната половина од косата.

-Од десната половина од косата издвојте тенок прамен, префрлете го и спојте го со левата поливина.

-Постапката повторете ја се додека во целост не ја направите плетенката, заврзете ја со ластик за коса.

 

Спирална плетенка

Косата поделете ја на половина.

-Двата краја од костата спирално цврсто свиткајте ги додека прамените на станат тврди и рамни. Доколку ви е полесно крајот од косата заврзете го со ластик за коса.

-Еден со друг превртувајте ги деловите се додека плетенката не е до крај исплетена. Крајот заврзете го со ластик за коса.

 

Advertisement
Advertisement

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...