• Сподели на:

Сакате совршени шишки?

___

Сите знаеме колку често се менуваат стиловите и фризурите. Меѓутоа, шишките се едни од оние кои никогаш не излегуваат од мода.

Шишките се главна работа кои луѓето ја приметуваат кај вас. Шишките може да ги обликувате и сами во својата куќа. За обликување на шишките потребен ви е фен за коса со наставка на округла четка за вртење и лак за коса.

Шишките никогаш не смеете да ги сушите заедно со останатиот дел од косата. Шишките сушете ги посебно. Најдобро би било шишките да ги закачите со шнола. Обиткајте ги на округла четка и сушете ги со фен. Никогаш немојте шишките да ги сушите со многу топол воздух на фенот, намалете го фенот на поладна температура.

Во зависност на која страна сакате шишките да ви одат, така и сушете ги. По сушењето шишките фиксирајте ги со лак за коса.


Оставете коментар

___