• Сподели на:

Патецот на страна – модерен оваа сезона

___

Повеќето припаднички на понежниот пол носат природен патец или онаов каков што им бил стилизиран во фризерскиот салон и навидум изгледа дека околу патецот нема некоја голема мудрост. Но, како што се менуваат модните стилови околу облеката, така се менуваат и модните стилови во обликувањето на косата, па оваа сезона патецот игра голема улога кога е во прашање стилизирањето на косата и создавање целосен имиџ. Затоа, ако сакате да ја освежите својата фризура за некоја посебна прилика, излегување или едноставно ви треба промена, тогаш дефинитивно размислите за овие едноставни промени. Неколкуте видови патец на страна кои се модерн оваа сезона имаа инспирација во ретро стилот.

Длабок патец

pns28041

Патец кој дефинитивно паѓа во око е оној кој оди длабоко од едната страна на главата, речиси до ниво на слепоочниците. Со оглед на тоа што никој природно нема таков патец, за оваа фризура ќе ви треба пена за коса, широка четка и лак за коса. Најлесно ќе го постигнете ако на влажна коса го одредите местото, нанесете пена, па ја исушите косата, а потоа го фискирате со лак за коса.

Низок патец

pns28042

Во овој случај патецот не е толку длабок, но сепак е на едната страна и дефинитивно е во центарот на внианието. Ваквите фризури често се збогатени со локни, распуштени прамени, плетенки, шноли…

 

pns28043

Тврдоглав патец

Ако едноставно имате тврдоглава коса која не прифаќа патец на нови места, и залисци кои морате да ги прикирете, не очајувајте. Нагласете го постојниот патец така што ќе ја волуменизирате коста па по обликот ќе го направите повпечатлив.

pns28044


Оставете коментар

___