• Сподели на:

Нов трен на фризури: теписерија во косата

___

Трендовите брзо се менуваат и често можеме да видиме новитети во нега на косата, но и фризури и аксесоари.

Foto: Pinterest

Најновиот тренд кој полека го освојува светот е таканаречено теписерија во коса. Оваа интересна техника потсеќа на хипи периодот кога девојките носеле цвеќе и слични аксесоари во косата.

Воопшто да на е чуди дека овој тренд сега се појави кога се врати и модата од 60-тите и 70-тите, а таписеријата доста потсетува на тие декади.

Foto: Pinterest

За да ја направите оваа интересна декорација за косата треба да имате вешти раце, многу трпение, како и игли конци и останати ситници за плетење.

На почетокот издвојте прамен на кој сакате теписеријата да се наоѓа, прицврстете го кругот за врзување па тргнете во авантура на плетење со игли.

Погледнете како изгледа овој нов тренд.


Оставете коментар

___