Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____избери боја

Која фризура најмногу му одговара на обликот на вашето лице?

Многу е важно вашата фризура да ја прилагодите на текстурата на косата и обликот на вашето лице. Со помош на сликите и советите пронајдете ја вашата идеална фризура!

Рамна коса, тркалезно лице

 

Идеалната должина на косата е до раменици бидејќи на тој начин визуелно ќе го издолжите вашето лице, а дебелите и рамни шишки ќе ги истакната вашите јаболчници.

Рамна коса, четвртасто лице

 

Како и кај округлото лице, идеалната должина на косата е до раменици. За визуелно да го смалите челото, чешлајте ги шишките на една страна, како што е прикажано на сликата.

Рамна коса, лице во облик на срце

 

Мега популарната пикси фризура е совршена за вас бидејќи со неа ќе ги истакнете очите и јабол. Другата идеја е боб фризура со неколку подолги слоеви.

Рамна коса, овално лице

 

Слоевите кои почнуваат веднаш под очите ќе направат вашето лице да изгледа полно. Жените со овално лице треба да избегнуваат еднолична рамна долга коса.

Кадрава коса, тркалезно лице

 

Должината на косата може да биде до рамениците или малку подолга, но секогаш во слоеви. На тој начин ќе биде нагласена структурата на коските.

Кадрава коса, коцкасто лице

 

Идеалната должина е онаа до рамениците, ишишана на слоеви од увото до крајот.

Кадрава коса, лице во облик на срце

 

За да може да се постигне рамнотежа на кадриците, потребно е е исто така косата да се ишиша на степени.

Кадрава коса, овално лице

 

Косата ишишана степенасто ќе ги нагласи јаболчниците.

Ситно кадрава коса, тркалезно лице

 

Должината на косата треба да биде до брадата или до рамената, не подолга.

 

 

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...