• Сподели на:

Изберете фризура која совршено ви одговара?

___

Лошата фризура може да ве направи постари, без стил и со понеубав изглед, додека правата и вистинска фризура може да ги истакне сите ваши најубави особини, одвнатре и однадвор, да ви ја подобри самодовербата и да ве направи задоволни со себеси. Потребно е да вложите малку труд за да ја пронајдете правата фрузура за вас, но резултатот ќе вреди. Одберерте фризура која ќе одговара на вашиот животен стил, карактеристики и особености.

longhair

Тоа можете да го направите според обликот и карактеристиките на лицето. Прво што треба да направите е да се погледнете во огледало и да забележите некои знаци кои можат да ви помогнат да ја најдете вистинската фризура, на пример: дали вашиот облик на лице е долгунавесто, квадрасто, округло или срцевидно со широко чело и потесна брада? Различни фризури одговаарат на различни форми на лице и тоа треба да го прилагодите во зависност од тоа која фризура најмногу ќе ви одговара, а и да ви се допаѓа. Исто така опишете го својот карактер. Дали сте спонтани и храбри или класични и елегантни? Фризурата е совршен начин да ги изразите своите особини и да покажете кои сте. Пронајдете каква фризура сакате од други личности или слики, разгледајте каква фризура ви се допаѓа и дали истата би ви одговарала и потоа постепено спроведете ја идејата за убава фризура и подобар изглед.

bad-hair-day-COMP-1954533


Оставете коментар

___