• Сподели на:

Создадете сопствени оригами цветови за вашиот голем ден

___

Според нашата традиција, на свадбената церемонија, освен младоженецот, китенки носат старостватицата и гостите од страната на младоженецот. Освен вообичаените природни цветови, во последно време, младите сè почесто одбираат алтернативни начини за китење. Денес издвојуваме китенки направени од хартија со помош на традиционалната јапонска вештина  -оригами.

Сè што ви е потребно е:

-- Хартија (во боја по желба)

-- Пар ножици

-- Пенкало или молив за превиткување на ливчињата

Доколку сте почетник во правењеоригами, најдобро е прво да вежбате на обична хартија. Погледнете ја фотографијата со инструкции за тоа како да го свиткате овој оригами цвет, или погледнете го видеото за повеќе детали.


Оставете коментар

___