• Сподели на:

Што чекаш, запроси го!

___

“Омажи се за мене” полека заминува во историјата – жените се почесто ја превземаат иницијативата поставувајќи го судбоносното прашање “Сакаш ли да ме ожениш”.


Жените секогаш биле тие што преговарале за условите во врската, така што ова е само продолжение.

Трендовите се мешаат дури и тука, поради што во последно време ова симпатично, судбоносно прашање се поставува на аеродроми, во метро, на стадиони, па дури и под вода… По ист пат тргнаа и дамите кои јавно ги запросија своите партнери.

Меѓутоа, ова не е единствената работа во која се заменети улогите. Според истражувањето кое го спровело сајтот Knot, 74% од мажите купиваат прстен за веридба, 18% од жените парично учествуваат во купувањето, додека 2% од дамите сами купуваат прстен.

причина за тоа е што многу од нив зараборуваат повеќе од своите партнери, поради што сметаат дека треба да помогнат кога станува збор за прстен.

Сепак, како мажите се чувствуваат поради оваа замена на улогите? Не е така сјајно, покажале резултатите на истражувањето што го спровел универзитето во Калифорнија.

Всушност, 2/3 од мажите сметаат дека треба да ја запросат жената, а не обратно. Само 2,8% од жените би сакале тие сами да го постават ова прашање и да се најдат на слатки маки очекувајќи го одговорот. 14% од дамите не би се осудиле да го постават ова прашање бидејќи е застрашувачко.


Оставете коментар

___