• Сподели на:

” Sancta Sedes ” венчаници на George Wu за 2016

___

Свадбената колекција на Џорџ Ву за 2016, насловена како ” Sancta Sedes ” , ќе ве однесе на патување во времето на митовите.

Инспириран од власта, величенственоста и митологијата на римската култура , неговата најнова колекција се одликува со симетрични (огледало ефект) модели и деликатна чипка.

Венчаниците на Австралискиот дизајнер на висока мода овој пат потсетуваат на архитектонските дизајни и техники карактеристични за уметноста на древниот Рим.

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

20

 


Оставете коментар

___