• Сподели на:

Погледнете го трејлерот за документарниот фимлм за Дино Дворник

___

Во трејлерот за кралот на фанкот зборуваат многу музичари, како Нина Бадриќ, Давор Гобча, Рајко Дујмаќ и Маријана Бана.

Објавен е трејлерот за документарниот филм за починатиот српски музичар Дино Дворник под наслов “Манијак” од режисерот Даниел Типуре.

Дино Дворник почина пред повеќе од пет години, но неговата музика и енергија со која ја освојуваше публиката и пријателите сепак не е заборавена. Во трејлерот за кралот на фанкот зборуваат многу музичари, како Нина Бадриќ, Давор Гобча, Рајко Дујмаќ и Маријана Бана.

Снимањето на документарецот сепак не оди лесно бидејќи многу спонзори не сакаат да го финансираат проектот од причини што не сакаат производот да го врзат со некој кој има минато поврзано со наркотици.

Сепак, режисерот и Даниела Дворник, вдовицата на Дино, не се откажуваат од проектот иако нема да можат да го завршат во продукцијата која ја замислиле.


Оставете коментар

___