• Сподели на:

Бездомничка поднела тужба против Хали Бери и Дизни. Причината е помалку чудна…

___

За да дојде до големите холивудски имиња, бездомничката Џо Ан Вандергриф одлучила да го искористи судот. Имено, Џо Ан повлекла тужба против Хали Беру, Аманда Бајнс, Арми Хамер и Дизни само за да им продаде идеја за серија.

 

Жената која самата си се нарече бездомничка, признава дека ја повлекла тужбата само за да го привлече вниманието на актерите и познатото филмско студио, за да им го продаде сценариото за мини серијата за грѓанската војна. Името на серијата го носи името “Ангелите од рајот”.

 

Vandergrifсвоето сценарио го опиша како одлично, долго и комплексно дело.

Поднела тужба против Дизни затоа што бара на нејзина иницијатива студиото да се отвори кон латиноамеричката и афричко – америчката публика.

 

Џо не покажала ни ронка жалење што го искористила правниот систем за да заработи пари. Во тужбата навела дека серии од ваков тип се појавуваат еднаш на 20 или 30 години.

Поднела тужба и против Хали Бери, затоа што сакала таа да ја толкува главната улога. Останатите актери против кои е поднесена тужба исто така сакала да се појават во серијата.

Вандергриф ветува дека нејзиното сценарио ќе ја поттикне економијата, но во исто време ќе промовира мир, заедништво, среќа и здравје.


Оставете коментар

___