• Сподели на:

Зошто наутро треба да пиете вода со лимон?

___

Почнете го денот така што ќе се напиете топла вода во која сте исцедиле лимон и направете нешто добро за своето здравје.

ПОТПОМАГА ВО ВАРЕЊЕТО

Топлата вода не само што помага да го стимулирате дигестивниот такт, туку и лимонот ја стимулира и прочистува јетрата. Покрај тоа, допринесува за подобра работа на стомачните киселини.

ИМУНОЛОШКИОТ СИСТЕМ

Цитрусите се богати со витамин Ц и аскорбинска киселина. Витаминот Ц помага во борбата против преладувањето, а аскорбинската киселина помага во апсорција на железо, кое е, исто така, значајно за функционирањето на имунолошкиот систем.

РАМНОТЕЖА НА PH ВРЕДОНСТА

Ако дојде до хронична нерамнотежа на PH вредноста во организмот, лесно се доаѓа до заболување. За воспоставување на оваа рамнотежа лимонот игра значајна улога.

ДЕТОКСИКАЦИЈА

Лимонот помагаво исфрлањето на штетните материи од организмот и е природен диуретик, што значи дека потпомага во исфралање на течностите кои се вишок, а со тоа и ги разредува отровите. Заедно со тоа, лимонската киселина помага во создавање на ензими потребни за работа на јетрата.

КОЖА

Хроничната дехидрација доведува до тоа кожата да би изгледа суво и испукано. Витаминот Ц има клучна улога во одржување на здравјето на кожата и помага на антиоксидансите во борба против стареењето.

ДАВА ЕНЕРГИЈА

Комбинацијата вода и лимон помага во освежвањето на крвта, поради што ќе се осеќате добро и свежо, и ќе бидете поспремни за секојдневните обврски.
 


Оставете коментар

___