• Сподели на:

Витамини само наутро!

___

Важно е да знаете дека и витаминот Ц оксидира, па ако правите сокови од свежо овошје и зеленчук би требало да ги испиете веднаш.

Ако витамините ги пиете навечер, тие нема да бидат искористени во организмот бидејки повеќе не му се потребни. Се земаат исклучиво пред пладне, односно најкасно до 12. Важно е да знаете дека Витаминот Ц оксидира, па затоа соковите од свежо овошје и зеленчук мора да ги конзумирате веднаш откако ќе ги направите. Истото важи и за зелената салоата која ја зачинувате со лимонот.


Оставете коментар

___