• Сподели на:

Со јога до рамен стомак

___

Ви откриваме две јога вежби за рамен стомак:

1.Легнете на грб со собрани нозе, а рацете оставете ги покрај телото. Земете воздух и подигнете ги двете нозе колку можете повисоко. Потоа изпуштете го воздухт. Повторете го ова 10 пати.

Ако стомачните или грбните мускули ви се слаби, притиснете ги дланките додека ги подигнувате нозете и малку свиткајте ги колената. Или пак пробајте да ја дигнете едната па другата нога, но само ако ви е пријатно.

2.Станете , свиткајте ги колената и раширете ги нозете, а рацете поставете ги на колковите. Издишете, а потоа вдишете и вовлчете го стомакот, а истовремено ширете ги градите. Потоа опуштете го стомакот. Повторно вовлечете го и така повторувајте 10 до 18 пати, додека не осетите потреба да вдишите.


Оставете коментар

___