• Сподели на:

Прочитајте го ова и веднаш ќе станете од столот!!!

___

Доколку крвта не протекува од нозете кон срцето, во вените ви е зголемен притисокот. Кога нивните ѕидови  се под постојан притисок, некои протеини и течности протекуваат во ткивото, а резултатот е воспаление.

Минатиот месец е откриено дека ако седите еден час повеќе дневно, на пример 13 наместо 12 часови, 50 проценти е поголема шансата дека ќе развиете некое здравствено нарушување.

  profimedia-0035123572

Доколку крвта не протекува од нозете кон срцето, во вените ви е зголемен притисокот. Кога нивните ѕидови  се под постојан притисок, некои протеини и течности протекуваат во ткивото, а резултатот е воспаление. Зато често можете да видите луѓе кои седат многу време на работа, кога ќе ги соблечат чорапите имаат траги на кожата.

Кога предолго седиме, може да станеме нечувствителни на инсулин, што е вовед во дијабетис тип 2. Кога не се движите, вашите мускули се се помалку активни во превземањето на глукозата од крвотокот. Неколку редовни движења го подобруваат делувањето на инсулинот на мускулно ниво.

Posao1

Дколку телото ви зазема положба С додека седите на стол, мора да го завратите вратот наназад за подобро да го гледате мониторот. Тоа движење влијае на нервите на вратот, од што може да се добие главоболка.


Оставете коментар

___