• Сподели на:

Оваа слика ќе ве натера да ослабете!

___

Погледнете колку е застрашувачка снимката како изгледа телото на гојазна жена кога ќе се спореди со телото на жена со нормална телесна маса.

 gojaznost

Сите знаеме дека бицкастите не се вклопуваат во суровите модерни стандарди за убавина. Меѓутоа, прекумерната тежина повеќе нема врска со естетика, туку сериозно може да ви го загрози здравјето и животот!

На овие две фотографии можете да видите како снимени со термографичкиот скенер изгледаат две различни жени кои се на иста возраст и иста висина. Једата е нормално градена, додека другата пати од прекумерна телесна тежина.

Едната има 54 кг, а другата е тешка дури 113 кг! За жал кај гојазната жена внатрешните органи, како срцето и плуќата, под притисок на наталожените маснотии приморани се за се збијат, па нивната работа е отежната.

Затоа грижете се за своето тело и одржувајте здрава тежина!


Оставете коментар

___