• Сподели на:

Кога вагата не покажува дека ги губите килограмите

___

3

Работите на дефинирање на мускулната маса

Мускулите тежат многу повеќе од салото. Можеби вагата не покажува колку килограми сте изгубиле, но вашиот изглед треба да биде доволен доказ дека напредувате!

4

Не внимавате толку колку што мислите

Вежбате и внимавате на исхраната, но сепак немате резултати. Најверојатно се преценувате за тоа колку вежбате и што јадете. Можеби јадете повеќе од она што на вашиот организам му е потребно. Од друга страна, веројатно не вежбате доволно или можеби ги повторувате истите вежбите подолго време.

5

Тренингот ви преминува во рутина

Доколку ги правите истите вежби за време на тренингот веќе подолго време, вашето тело се навикнува на нив, стекнува одредена рутина и согорува помалку калории.

 

7

Оптеретени сте со вагата

Подобро е да се фокусирате на процесот како да ги загубите вишокот килограми отколку да се оптеретувате што покажува вагата. Не се откажувате, резултатите ќе си дојдат сами по себе, вашиот напор нема да биде залуден.


Оставете коментар

___