• Сподели на:

Каква врска има големината на носот со вашето здравје?

___

Секој од нас би сакал нешто да промени од нашето лице – нос, уши, очи, бори. Меѓутоа, вашето лице говори нешто за вашето здравје, Дознајте кои се тие.

Белите кругови долж очите може да бидат показател на зголемено ниво на холестерол во крвта, како и масни наслаги, додека опуштените очни капаци може да биде знак дека е во прашање Белова парализа, односно пореметување на очните нерви.

Темен јазик говори за тоа дека во устата се намножуваат бактерии, што може да биде резултат на оралната хигиена, последица од пушење или дури и од пиење антибиотици.

Жолткаста кожа покажува на присуство на дијабетес или висок крвен притисок, додека кафени флеки на кожата кои се појавуваат претежно кај жените, покажуваат на зголемено лачење на естроген.

Некои истражувања покажале дека браздите на ушната школка може да бидат последица од срцеви болести, но не е јасно до крајот зашто токму тоа се случува.

Проретчена коса покажува на хиперактивност на тироидната жлезда, додека проретчени веѓи говорат дека тироидата работи со ослабнат капацитет.

Црвенило на образите може да биде последица од проблеми со кожата како што е розецеа, а може да биде и показател на зголемено лачење на кортизол.

Луѓето со голем нос имаат шанса да ги нападнат микроорганизми бидејки тие во главно имаат повеќе влакна во носот кои спречуваат навлегување на паразити.


Оставете коментар

___