• Сподели на:

Како да знаете дали некоја од бемките што ги имате е опасна?

___

Сите знаеме дека вашное да се заштити кожата од сонце или студено време, но што е со бемките?

Бидете внимателни и еднаш во годината одете на дерматолошки преглед и научете кои бемки се нормални, а кои треба да ги контролирате или пак отстраните.

Треба да обрнете внимание на следните работи:

  1. Големината на бемката – доколку се менува и нејзината големина, или станала поголема од 5 мм
  2. Бојата – дали е рамномерна или се приметуваат повеќе нијанси, или пак повремено менува бои.
  3. На раб – дали е можеби станата неправилна
  4. Асиметрија – дали се двете половини на бемката исти.

Оставете коментар

___