• Сподели на:

Како да ја подобрите циркулацијата?

___

Многу фактори можат да ја пореметат циркулацијата, што може да предизвика успорување или дури и застој на снабдување на органите со крв. Во случај крвта повеќе да не циркулира во жилите, станува збор за атеросклероза. Таа може да ги зафати вените и артериите. Артериите се најчесто погодени во рацете, нозете и прстите, но атеросклерозата може да ги загрози дури и бубрезите и срцето. Против вакви пореметувања на протокот на крвта можете да се штитите со превентивни средства, а доколку веќе сте се заболеле, можете да пронајдете многу делотворни средства во билна аптека.

Како да ја подобрите циркулацијата?

Кратки прошетки – Еден од начините да ја подобрите циркулацијата во нозете е да одите на кратки прошетки во текот на денот. Бидејќи многу луѓе имаат работа во седечка положба, ова е одличен начин за издишување од секојдневното седење.

Масажа –  Масажата е одличен начин за подобрување на циркулацијата во стапалата. Тоа е затоа што масерот користи различни техники за масажа која се разликува по притисокот. Овој процес помага во ослободување на токсините.

Чај за подобрување на протокот на крвта – Овој чај го подобрува мокрењето кај постарите личности и го подобрува сонот. Состојките се следните: 15 гр луто нане, 15 гр камилица, 15гр корен од валерија.

Сите растенија измешајте ги и прелијте ги со топла вода ¼, процедете го по 5-10 минути. По желба можете да го засладите со мед. Пијте по 1 до 2 шолји во денот.


Оставете коментар

___