• Сподели на:

Излечете ги сите болки за 15 минути со помош на прстите!

___

Ова е интересна и едноставна метода за хармонизација на целото тело. Дознајте како да ги излечите сите болки од Вашето тело само со помош на прстите… Ако сакате да делува на некој орган само земете го прстот и држете го 3-5 минути, веднаш ќе ја почувствувате разликата.

ПАЛЕЦ 

Органи: желудник и слезина

Емоции: депресија и загриженост

Физички симптоми: болки во стомакот и главоболка

ПОКАЗАЛЕЦ

Органи: бубрези и бешика

Емоции: разочарување и страв

Физички симптоми: забоболка, болка во мускулите и грбот

СРЕДЕН ПРСТ

Органи: јетра и жолчка

Емоции: неодлучност и беснило

Физички симптоми: мигрена, проблеми со циркулација и менструални болки

ДОМАЛ ПРСТ

Органи: дебело црево и гради

Емоции: тага и негативност

Физички симптоми: асма и респираторни проблеми

МАЛ ПРСТ

Органи: срце и црева

Емоции: нервоза и отсуство на самопочитување

Физички симптоми: болка во коските, стомакот, грлото и срцето


Оставете коментар

___