Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Совети за Здравје

Истегнување на мускулите

Дали ви се познати ефектите од истегнувањето на мускулите?
Истегнувањето ги прави мускулите повеќе флексибилни.
Доколку вашите мускули не биле долго време активни или доколку напорно тренирате, голема е можноста да дојде до грчење и контракции кога на пример ќе играте фудбал или баскет.

isteganje1234

Ако ги истегате мускулите, вашето тело ќе биде пофлексибилно.
Дали го помните воспалението на мускулите кое сте го имале при првото вежбање или при тешката физичка работа? За да ги избегнете овие несакани појави пред активноста треба да си ги истегнете мускулите.
Најверојатно сте забележале дека спортистите се загреваат пред да излезат на натпревар.
Тие прво ги загреваат своиуте мускули, па потоа ги истегнуваат. Тоа им обезбедува поголема флексибилност на телото. Мускулите се истегнуваат и по завршувањето на натпреварот.
Важно е да знаете дека се истегаат претходно загреани мускули. Немојте да истегнувате претходно не загреаните мускули бидејќи можете дополнително да ги оштетите веќе болните мускули.

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...